Roxanne
Van Nuland

Gynaecoloog-verloskundige

Dr. Van Nuland werd opgeleid tot gynaecoloog aan de KU Leuven waar ze haar diploma behaalde in 2017. Tijdens haar opleiding werkte ze te UZ Leuven en het OLV-ziekenhuis te Aalst.
Ze kon tevens buitenlandse ervaring opdoen in Argentinië ( Hospital Materno Provincial, Córdoba) en in Australië ( Flinders Medical Centre, Adelaide).

Dr. Van Nuland heeft bijzondere interesse in hoog risico zwangerschappen en prenatale echografie. In het kader hiervan volgde ze een bijkomende opleiding foeto-maternele geneeskunde aan het UZ Leuven van 2017 tot 2019 en behaalde ze het “Getuigschrift prenatale echografie en foetale geneeskunde” van de interuniversiatire opleiding (georganiseerd door KU Leuven, Universiteit Antwerpen, Universiteit Gent en Vrije Universiteit Brussel) in 2022.

Ze is sinds september 2019 verbonden aan Kliniek St. Jan.

Dr. Van Nuland is lid van de Vlaamse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (VVOG) en actief lid binnen de werkgroep BIGJG ( bijzondere interessegroep jong gynaecologen) en de International Society of Ultrasound in Obstetrics and Gynaecology (ISUOG). Ze volgt regelmatig bijscholingen in binnen- en buitenland.

Specialiteit

Gynaecoloog-verloskundige

Talen

Nederlands, Engels, Frans, Spaans