Leen
Aerts

MD PhD PD, AFC ASMPP

Dr. Aerts heeft gewerkt op de afdeling Gynaecologie van het Universitair Ziekenhuis Leuven in België.

Ze was jarenlang actief in de multidisciplinaire kliniek voor vrouwelijke seksuele disfuncties.

Ze promoveerde in 2014 in de Biomedische Wetenschappen. Het onderwerp van haar PhD-onderzoek was het seksuele welzijn van vrouwen na een chirurgische behandeling van een gynaecologische kanker of borstkanker.

De 2014 à 2016, elle a occupé un poste de recherche post-doctorale dans le laboratoire « Santé sexuelle féminine » du Pr Sophie Bergeron à l’Université de Montréal au Canada. Elle a collaboré à plusieurs projets de recherche multidisciplinaires sur les douleurs génitales chroniques et a collaboré avec des spécialistes de la santé sexuelle et de la vulve au Canada et aux États-Unis.

Van 2016 tot 2022 werkte ze als staflid in het Universitair Ziekenhuis van Genève in Zwitserland. Ze was verantwoordelijk voor de kliniek voor vrouwen met seksuele disfuncties, vulvaire pathologie en chronische genitale pijn. Ook werkte zij in het endometriosecentrum en in de kliniek voor vrouwen met genitale verminking.

In september 2022 startte zij haar privékliniek voor ‘Seksuele disfuncties, Vulvaire pathologie en Chronische genitale pijn’ in Genève. In september 2023 opende ze tevens een consultatie in Brussel. Gebaseerd op haar wetenschappelijke kennis en klinische ervaring in het veld onderstreept zij het belang van een multidisciplinaire aanpak en een holistische patiëntenzorg aangepast aan de huidige situatie van de patiënt of het koppel.

Naast haar klinische werk houdt ze zich bezig met de bevordering van seksuele gezondheid als vice- presidente van de Zwitserse Vereniging voor Seksuologie. Ze is lid van de International Society for the Study of Vulvovaginal Disease (ISSVD), de International Society for the Study of Women’s Sexual Health (ISSWSH), de International Society for Sexual Medicine (ISSM) en de European Society for Sexual Medicine (ESSM).

Ze geeft les aan studenten en andere zorgverleners en doet onderzoek om complexe vrouwelijke gynaecologische problemen en behandelingen beter te begrijpen. Ze is een veelgevraagd spreker over de seksuele gezondheid van vrouwen, chronische pijn en vulvaire ziekten en verschijnt regelmatig in radioshows en in de pers.

Specialiteit

MD PhD PD, AFC ASMPP

Talen

Nederlands, Engels en Frans