Ilke
Joukes

physiothérapeute

Hallo,

Geintereseerd door de wetenschappelijke kennis en inzichten over vrouwelijkheid en de wisselwerking tussen onze biologie, emoties, lichaam en geest, ben ik Kinesitherapie gaan studeren (VUB), met als afstudeerrichting Neurologie ( KUL).

Vervolgens specialiseerde ik me in de Bekkenbodemtherapie en Perinatale kinesitherapie( HE2B – ULB/VUB). Momenteel werk ik ook aan een studie over de rol van hedendaagse dans in het genezingsproces van seksuele trauma’s (VUB-ULB). Wegens interesse in Pelvische Dysfuncties zoals dyspareunie ( genitale pijn) en endometriose of menstruatiecyclus-gerelateerde klachten volg ik tevens regelmatig bijscholingen in de Perineale osteopathie ( o.a. bij Lieselot Thys in Gent). Omdat binnen het Bekkenbodem-domein sommige klachten ook gepaard gaan met een Lymfe-problematiek zal ik vanaf 2024 de interuniversitaire opleiding Oedeemtherapie volgen ( Ugent/ KUleuven/UAntwerpen).

Sinds het begin van mijn studies wist ik dat ik bekkenbodemtherapeute wilde worden omdat de gynecologie mij steeds bijzonder boeide en ook omdat ik heel graag vrouwen wil helpen zich beter te voelen met zichzelf. Daarbij ga ik steeds voor een empathische en holistische, transparante aanpak. Je kan bij mij terecht voor: Perinatale kiné ( pré-post en tijdens je zwangerschap), Incontinentie, Abdomino- Pelvische pijn, Genitale pijn, verzwakte of gestresseerde bekkenbodemspieren.

. .

Specialiteit

physiothérapeute

Talen

Néerlandais, anglais, français, espagnol, allemand